Eveniment

Blejnar de la ANAF îşi acuză subordonaţii de ilegalităţi

Blejnar de la ANAF îşi acuză subordonaţii de ilegalităţi
14.07.2010, 23:08 36

MulŢi dintre angajaţii Gărzii Financiare vor fi disponibilizaţipentru că "iau şpagă", concedierile făcând parte dintr-un programmai amplu de restructurare a instituţiei discutat împreună cuexperţii FMI, a declarat ieri preşedintele ANAF, SorinBlejnar.
"Personal, nu sunt mulţumit de calitatea morală a multora dintreangajaţii Gărzii Financiare şi, cu ocazia acestor restructurări,vreau să trag un semnal foarte serios că vor urma disponibilizărisemnificative în Garda Financiară", a spus Blejnar după o întâlnirecu o echipă de asistenţă tehnică din partea FMI. Rugat să precizezeclar la ce se referă când spune că nu este mulţumit de calitateamorală a angajaţilor Gărzii Financiare, Blejnar a răspuns căaceştia "iau şpagă".
În cadrul discuţiilor cu experţii FMI s-a discutat şi desprerestructurarea mai multor agenţii din subordinea Agenţiei Naţionalede Administrare Fiscală (ANAF) la nivel teritorial şi chiarînchiderea celor ineficiente. "Am constatat că în multeadministraţii fiscale costul colectării este foarte mare, adicăfoarte mulţi lei cheltuiţi la milionul de venituri aduse", a spusBlejnar. El a precizat că un alt criteriu pentru care multeadministraţii fiscale ar putea fi închise este cel geografic, undeexistă multe administraţii foarte apropiate între ele calocaţii.
"Avem inclusiv situaţii hilare când pe aceeaşi stradă, în aceeaşilocalitate, avem două administraţii financiare care deservesc douăregiuni diferite", a spus Blejnar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO