Blejnar de la ANAF îşi acuză subordonaţii de ilegalităţi

Autor: Marius Radu - Mediafax 14.07.2010

MulŢi dintre angajaţii Gărzii Financiare vor fi disponibilizaţi pentru că "iau şpagă", concedierile făcând parte dintr-un program mai amplu de restructurare a instituţiei discutat împreună cu experţii FMI, a declarat ieri preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.
"Personal, nu sunt mulţumit de calitatea morală a multora dintre angajaţii Gărzii Financiare şi, cu ocazia acestor restructurări, vreau să trag un semnal foarte serios că vor urma disponibilizări semnificative în Garda Financiară", a spus Blejnar după o întâlnire cu o echipă de asistenţă tehnică din partea FMI. Rugat să precizeze clar la ce se referă când spune că nu este mulţumit de calitatea morală a angajaţilor Gărzii Financiare, Blejnar a răspuns că aceştia "iau şpagă".
În cadrul discuţiilor cu experţii FMI s-a discutat şi despre restructurarea mai multor agenţii din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) la nivel teritorial şi chiar închiderea celor ineficiente. "Am constatat că în multe administraţii fiscale costul colectării este foarte mare, adică foarte mulţi lei cheltuiţi la milionul de venituri aduse", a spus Blejnar. El a precizat că un alt criteriu pentru care multe administraţii fiscale ar putea fi închise este cel geografic, unde există multe administraţii foarte apropiate între ele ca locaţii.
"Avem inclusiv situaţii hilare când pe aceeaşi stradă, în aceeaşi localitate, avem două administraţii financiare care deservesc două regiuni diferite", a spus Blejnar.