Eveniment

Avocaţii sunt supăraţi că li s-a impus un tarif minim pentru înregistrarea avizelor în Arhiva Electronică de Garanţii Mobiliare

Avocaţii sunt supăraţi că li s-a impus un tarif minim...

Autor: Andrei Cîrchelan

26.08.2013, 00:08 586

Uniunea Barourilor le-a impus avocaţilor un tarif minim pentru înregistrarea avizelor în Arhiva Electro­nică de Ga­ran­ţii Reale Mo­biliare (AERGRM) în con­diţiile în care pentru ceilalţi operatori ai acestei arhive, dintre care notarii sunt cei mai mari competitori ai lor, nu există o ase­menea limitare de tarif.

„În momentul de faţă, o problemă este fap­tul că Uniunea Barourilor a stabilit tarife mi­nime pentru avocaţi, valabile de la 1 sep­tembrie“, a declarat pentru ZF Ciprian Bara, care conduce un cabinet de avo­catură specializat în operaţiunile AEGRM, cu afaceri anuale de circa 500.000 euro. Cabi­netul pe care îl conduce Bara efectuează lunar circa 4.500 de operaţiuni în arhivă şi are 10 angajaţi, cu o marjă de profit de 20%.

Decizia Uniunii Barourilor luată la data de 28 iunie, aplicabilă de la 1 septembrie, precizează că avo­ca­ţii împuterniciţi de uniu­ne ca agenţi pen­tru operaţiuni în AEGRM  vor practica preţuri pornind de la 10-40 lei, în funcţie de tipul operaţiunii efectuate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO