Companii

Ce zice Metro despre amenda de 1 mil. lei acordată de ANAF comerciantului care şi-a pus adaos mai mare decât cel reglementat de guvern pentru produsele de bază? ANAF nu a oferit numele comerciantului, dar din descriere e vorba de un jucător de tip cash&carry

Ce zice Metro despre amenda de 1 mil. lei acordată de...

Autor: Cristina Roşca

16.10.2023, 08:30 42903

În România sunt doi astfel de jucători mari - Metro şi Selgros Metro: Ne desfăşurăm activitatea cu respectarea strictă a cadrului legal existent.

În urmă cu mai bine de o săptămână, ANAF anunţa că a amendat cu 1 milion de lei un jucător din comerţul ali­mentar pentru că şi-a pus adaos mai mare decât cel re­gle­mentat de guvern pentru produsele de bază. Reprezentanţii ANAF au spus că nu pot oferi numele comerciantului, invocând art. 11 din Codul de procedură fiscală, Legea 207/2015. Totuşi, conform formulării ANAF - „un mare retailer din domeniul comerţului de bunuri cu ri­di­cata şi cu amănuntul“ - e vorba de un jucător de tip cash&carry, iar în România sunt doi astfel de jucători mari - Metro şi Selgros. ZF a întrebat atunci ambii comercianţi, însă până astăzi doar Metro a răspuns.

„Metro România îşi desfăşoară activitatea cu respectarea strictă a cadrului legal existent. Suntem într-un dialog permanent cu autorităţile statului şi un partener în demersurile acestora de promovare a creşterii economice, reducere a inflaţiei şi sporire a competitivităţii în mediul de afaceri. În acest fel, contribuim la întărirea puterii de cumpărare a consumatorilor, prin susţinerea antrepre­norilor mici şi mijlocii şi menţinerea unor preţuri stabile“, explică reprezentanţii companiei. Ei nu au răspuns însă direct la întrebarea ZF dacă Metro a fost amendat sau nu de ANAF. Oficialii Selgros nu au oferit niciun răspuns însă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO