Companii

Romgaz preia oficial termocentrala Iernut după patru ani de intenţii

Romgaz preia oficial termocentrala Iernut după patru ani de intenţii

Sursa foto: Romgaz

Autor: Roxana Petrescu

22.01.2013, 00:03 701

Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, a preluat oficial termocentrala Iernut de la Electrocentrale Bucureşti după aproape patru ani de când compania şi-a anunţat această intenţie.

"Împreună cu Iernut, Romgaz va prelua şi elementele aflate în strânsă interdependenţă cu aceasta: salariaţi, contracte, active circulante. Transferul dreptului de proprietate asupra Iernut se realizează în scopul stingerii datoriei pe care Electrocentrale Bucureşti o are faţă de Romgaz", au precizat reprezentanţii Consiliului Concurenţei care şi-au dat avizul pentru această preluare. Potrivit acestora, cota de piaţă a centralei de la Iernut în producţia de energie electrică la nivel naţional nu este mai mare de 5%. Practic, în acest moment Romgaz a devenit şi producător de energie electrică după modelul deja implementat anul trecut de Petrom.

Anul trecut, Petrom a finalizat o investiţie de 530 mil. euro într-o centrală nouă pe gaze de 860 MW amplasată la Brazi, devenind astfel unul dintre cei mai mari producători de energie din România. Cele mai recente informaţii financiare despre activitatea Romgaz în 2012 sunt cele aferente primului semestru al anului trecut, când firma a ajuns la afaceri de aproape 2,2 miliarde de lei (500,5 milioane de euro), în creştere cu 10% faţă de perioada similară din 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO