Companii

Record al traficului la metrou de la debutul pandemiei: Peste 9 milioane de călători au validat cartele în februarie 2022, cel mai ridicat nivel lunar din martie 2020 încoace, momentul zero al pandemiei în România

ANALIZĂ

Record al traficului la metrou de la debutul pandemiei:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.03.2022, 10:42 353

♦ Pe magistralele 1 şi 3 cumulat, se remarcă o creştere de 65% a traficului în februarie 2022 faţă de aceeaşi lună a anului trecut, iar pentru magistrala 2 (cea care face legătura între Berceni şi Pipera), creşterea este de 77% ♦ Ţinând cont că starea de alertă a fost ridicată începând cu luna martie 2022, iar numărul companiilor care şi-au rechemat angajaţii la birou a crescut, este de aşteptat ca traficul să urce în continuare ♦ În primele două luni ale anului înainte de pandemie, în subteran coborau la metrou peste 14 milioane de călători, potrivit datelor Metrorex.

Peste 9 milioane de călători au va­lidat cartele la intrarea în sta­ţiile de metrou din Bucureşti în februarie 2022, aproape dublu faţă de februarie 2021, când fuse­seră înregistrare 5,7 mi­lioane de validări. De la de­butul pandemiei, pragul de 9 milioane nu a mai fost atins în nicio lună. Metrorex nu a dorit să furnizeze date pen­tru fiecare staţie în parte, aşa cum făcea în trecut, ci doar pentru magistrale.

„Pentru întărirea măsurilor de siguran­ţă şi securitate, datele solicitate de dumnea­voas­tră rămân cele transmise anterior, obiec­tivul principal al societăţii noastre fiind transportul călătorilor cu metroul în con­diţii de siguranţă şi confort“, este răs­punsul directorului general Metrorex Mariana Miclăuş la întrebarea referitoare la mo­tivul pentru care compania nu mai furni­zează date pentru fiecare staţie în parte.

Datele pentru magistralele 1 (Dristor-Pantelimon) şi 3 (Preciziei-Anghel Saligny) sunt raportate cumulat întrucât se inter­sec­tează şi au staţii comune, explică Metrorex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO