Companii

Analiză ZF. Cu paşi mici, călătorii revin la metrou: În iunie 7 milioane de oameni au mers cu metroul din Bucureşti, plus 15% faţă de iunie 2020, dar la jumătate faţă de acum doi ani

Zona cuprinsă între staţiile de metrou Aurel Vlaicu şi Pipera din Bucureşti concentrează aproape 950.000 de metri pătraţi de birouri şi reprezintă 28% din stocul modern de birouri existent în Bucureşti.

19.07.2021, 00:07 376

Ştefan Paraschiv, director general al Metrorex: Am remarcat că se menţine traficul considerabil mai mic din staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera, pentru că multe companii lucrează în continuare în regim de telemuncă.

Aproape 7 milioane de călători au validat cartele în staţiile de metrou din Bucureşti în cursul lunii iunie 2021, arată datele fur­nizate de Metrorex la solicitarea ZF. Faţă de acum doi ani, când pandemia nu exista, cifra este la jumătate, însă comparativ cu iunie 2020, când restricţiile abia fuseseră ridicate, iar teama de a merge cu transportul în comun era la cote ridicate, numărul de călători este cu 15% mai mare. Sunt, aşadar, semnale că traficul de la metrou îşi revine, însă într-un ritm lent.

„Lumea a început să revină la metrou. Majoritatea călătorilor poartă mască, dar mai sunt şi unii care nu o fac. De aceea, îi încurajăm pe cei care văd călători fără mască să atragă atenţia agenţilor de pază sau să facă petiţii către noi. Cei de la pază merg şi le recomandă să-şi pună masca celor care nu o au. Am remarcat că se menţine traficul considerabil mai mic din staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera, pentru că multe companii lucrează în continuare în regim de telemuncă“, spune Ştefan Paraschiv, directorul general al Metrorex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO