Companii

Producătorul de anvelope Michelin a ajuns la peste 4.500 de angajaţi pe piaţa locală

Producătorul de anvelope Michelin a ajuns la peste 4.500...

Autor: Laurentiu Cotu

21.01.2022, 00:05 509

Michelin România, parte a grupului francez Michelin, unul dintre cei mai mari producători de anvelope la nivel mondial, a ajuns la peste 4.500 de angajaţi pe piaţa locală, conform unui comunicat de presă al companiei. Michelin România deţine trei fabrici, două la Zalău (Sălaj) şi una la Floreşti (Prahova), o reţea comercială şi un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureştiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Cen­trală, de unde com­pa­nia coordonează acti­vi­tatea comercială, in­dus­trială şi serviciile su­port pentru 20 de ţări.

Michelin România a primit pentru al treilea an consecutiv certi­ficarea „Angajator de Top“, fiind singura companie din industria auto din România care obţine în ultimii 3 ani consecutiv această cer­tificare din partea in­sti­tutului Top Employers din Olanda, potrivit unui comunicat de presă. Compania a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 3,18 mld. lei (660,3 mil. euro), în scădere cu peste 9% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Michelin România a realizat în 2020 un profit net de 64,6 mil. lei (13,4 mil. euro), în scădere cu 42,5% faţă de anul precedent, ajungând la un număr mediu de 3.924 de angajaţi, conform datelor publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO