Auto

Michelin: Cererea pentru anvelope all-season a crescut an de an cu mai bine de 19%

Michelin: Cererea pentru anvelope all-season a crescut an...

Autor: Bogdan Alecu

08.09.2021, 09:38 280

Reducerea costurilor, încălzirea globală dar şi schimbările mari de temperatură de la o zi la alta au determinat tot mai mulţi clienţi să aleagă anvelope all-season, în locul celor de iarnă şi vară, potrivit celor de la Michelin. Potrivit grupului francez, cererea pentru anvelope all-season a înregistrat în ultimii şase ani o creştere anuală de 19%, iar creşterea va continua şi în anii următori în condiţiile în care şi flotele urmăresc reducerea costurilor – iar în cazul utilizării a două seturi de anvelope sunt costuri legate de montaj şi depozitare.

„De la lansare, primul model Michelin CrossClimate a avut un efect radical pe piaţa europeană a anvelopelor all-season, care de atunci a înregistrat de o creştere anuală de peste 19%, fiind şi singurul segment care a continuat să crească în timpul pandemiei. Pentru următorii cinci ani, este de aşteptat să crească cu o rată de peste 16% pe an”, a declarat Scott Clark, Vicepreşedinte Executiv, Automotive, Motorsport şi membru al Comitetului executiv al grupului Michelin.

Anvelopa Michelin CrossClimate s-a vândut începând cu anul 2015, atunci când a fost lansată, în 23 de milioane de unităţi, iar în prezent sunt şi automobile noi precum unele modele de la Volvo care vin echipate din fabrică cu CrossClimate.

În cazul noii anvelope, cei de la Michelin mizează şi pe faptul că încălzirea globală a dus la anomalii precum temperaturi de 20 de grade Celsius în luna ianuarie, când teoretic media trebuia să fie de sub 5 grade.

Anvelopa Michelin CrossClimate2 vine într-o gamă de 105 dimensiuni de la 15 la 20 inch, ceea ce a reprezentat o provocare în termeni de producţie. Lista include 65 de dimensiuni noi, o creştere cu 40% faţă de catalogul predecesorului său, CrossClimate Plus.

Gama Michelin CrossClimate2 este fabricată exclusiv în şapte fabrici europene, în special în Franţa, Germania, Italia şi Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO