Companii

Primul bilanţ financiar al unui mall după un an de pandemie: Veniturile mallului Băneasa au scăzut cu 30% în 2020, până la 161 mil. lei, iar profitul s-a înjumătăţit. Marja rămâne sus, la 45%

Primul bilanţ financiar al unui mall după un an de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.04.2021, 10:00 189

Rezultatele vin după un an dificil pentru retailul din România şi din lume, în condiţiile pandemiei de COVID-19, care, în prima fază, a închis centrele comerciale, pentru ca apoi să restricţioneze funcţionarea lor prin diferite măsuri.

Băneasa Developments, com­pania care administrează mal­lul Băneasa Shopping City din zona de nord a Capitalei, şi-a redus cifra de afaceri cu 31% în 2020, rezultatul ajungând la 160,7 mil. lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Fi­nan­ţe. Profitul a scăzut şi el aproape la jumătate, situându-se la 73,2 mil. lei. Prin urmare, marja pro­fi­tului a scăzut la 45%, faţă de 56%, cât fusese în anul anterior.

Rezultatele vin după un an dificil pentru retailul din Româ­nia şi din lume, în condiţiile pan­de­miei de COVID-19, care, în pri­ma fază, a închis centrele co­mer­ciale, pentru ca apoi să re­stric­ţioneze funcţionarea lor prin di­ferite măsuri. Băneasa Shop­ping City a fost primul mall din Ro­mânia care şi-a întrerupt vo­lun­tar activitatea pe 23 mar­tie, în con­textul pan­demiei de COVID-19, înainte ca acest lucru să fie impus, iar activitatea a fost relua­tă în data de 15 iunie 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO