Companii

Kazahii simt gustul profitului la Petromidia: câştiguri de 88 de milioane de euro

Kazahii simt gustul profitului la Petromidia: câştiguri de 88 de milioane de euro

Autor: Roxana Petrescu

12.05.2011, 18:18 867

Rompetrol Rafinare, principalul activ al grupului petrolierRompetrol, controlat de compania kazahă de stat KazMunaiGaz, aînregistrat în primul trimestru al anului un profit net de 372,3milioane de lei (88 de milioane de euro) faţă de pierderile de224,6 milioane de lei (54,5 milioane de euro) raportate în perioadasimilară a anului trecut.

Acţionarii Rompetrol a anunţat de mai multe ori anul acesta cădin 2012 grupul Rompetrol va deveni unul profitabil după aniîntregi de exerciţii financiare încheiate sub semnul minusului.

Principalul factor care a stat însă la obţinerea acestuirezultat a fost profitul financiar, în contextul în careactivitatea de exploatare a generat în continuare pierderi. Astfel,în primul trimestru al anului, Rompetrol Rafinare a obţinut opierdere de 31,7 milioane de lei (7,5 milioane de euro), de aproapetrei ori mai mică faţă de perioada similară a anului trecut.Compania a raportat însă un profit financiar de 372,3 milioane delei (88,2 milioane de euro).

Compania a înregistrat afaceri de 2,4 miliarde de lei (573,2milioane de euro), în creştere cu 41% comparativ cu primele treiluni din 2010.

Rezultatele au fost calculate conform standardelor româneşti decontabilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO