Companii

H&M termină anul cu 30 de magazine. Ieri a bifat Lipscaniul

Magazinul de pe Lipscani are 1800 de metri pătraţi şi 20 de angajaţi. Foto Andreea Alexandru

Magazinul de pe Lipscani are 1800 de metri pătraţi şi 20 de angajaţi. Foto Andreea Alexandru

Autor: Ana Maria Petcana

07.11.2013, 19:33 1638

Retailerul suedez de fashion H&M a deschis ieri primul său magazin stradal din Ro­mânia, pe strada Lipscani din Bucu­reşti, ajungând la o reţea de 28 de unităţi la nivel naţional.

„Lansarea primului nostru magazin stradal reprezintă un moment im­por­tant în evoluţia companiei pe piaţă. Suntem primul mare retailer de fashion care inaugurează un magazin în centrul istoric al Capitalei“, a declarat Ralf Wein, coun­try manager al H&M Ro­mânia.

Noul ma­gazin are o supra­faţă de aproximativ 1.800 metri pătraţi, dispuşi pe două etaje şi parter, şi 20 de angajaţi. Unitatea cuprinde colecţiile pentru bărbaţi, femei, ado­lescenţi şi cea de decoraţiuni interioare, cu excep­ţia celei pentru copii.

Pe Lipscani sunt în pre­zent 51 de clădiri care au spa­ţii comer­ciale cu o suprafaţă de circa 19.000 de metri pă­traţi, echi­valentul unui cen­tru co­mercial de dimen­siunile fos­tului City Mall, dar 11 clădiri necesită investiţii în renovare sau consolidare, potrivit unui studiu al firmei de consul­tanţă imo­biliară Colliers. Dintre brandurile care au magazine şi în mal­luri, pe Lipscani mai sunt prezente şi Adidas, Lashez sau Penti, iar anul viitor şi turcii de la Koton vor deschide o unitate.

Pentru decembrie H&M are în plan deschiderea unui magazin în Iris Shopping Center din Titan şi a altei unităţi în Galaţi şi va încheia anul cu 30 de magazine în România.

De asemenea, H&M va extinde cu 800 de metri pă­traţi magazinul din AFI Cotro­ceni. Prin deschide­rile de maga­zine din acest an, numărul angajaţilor H&M Ro­mânia va ajunge la circa 700 de persoa­ne la sfârşitul anului, cu 100 mai multe decât în 2012. În anul fiscal 2012, H&M şi-a du­blat vânzările pe piaţa româ­nească, la 635 milioane coroane suedeze (74 milioane euro), după deschiderea a opt magazine.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO