Companii

David, Hidroelectrica: Viitorul este în centralele mici. Frişca s-a terminat demult. A mai ramas doar blatul

Autor: Roxana Petrescu

13.12.2010, 11:34 26

Mihai David, directorul general al Hidroelectrica, spune ca unadintre liniile de investitii importante pe viitor in ceea cepriveste dezvoltarea potentialului hidroenergetic al Romaniei estesegmentul de microhidrocentrale, in contextul in care marilecursuri de ape, asa cum este cazul Dunarii, au fost dejaamenajate.

"Frisca s-a terminat demult. A mai ramas doar blatul. Daca am maifi avut 2-3 Dunari ar fi fost perfect, dar de acum inaintesegmentul de microhidrocentrale este viitorul", a spus David.
Potrivit acestuia, in portofoliul Hidroelectrica mai sunt acumcirca 162 de microhidrocentrale care concentreaza o capacitate decirca 300 de MW, in contextul in care in ultmii ani au fost vandutecirca 80 de astfel de unitati.
"Din punct de vedere comercial este o greseala sa vinzi din propriaavere pentru a-ti crea competitie in piata", a spus David care aoprit vanzarea acestor unitati.

Potrivit acestuia, in portofoliul companiei se vor intoarce 4-5unitati de acest tip, care au fost vandute catre grupul portughezEviva in 2006 pentru ca firma nu si-a indeplinit obligatiilecontractuale privind investitiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO