David, Hidroelectrica: Viitorul este în centralele mici. Frişca s-a terminat demult. A mai ramas doar blatul

Autor: Roxana Petrescu 13.12.2010

Mihai David, directorul general al Hidroelectrica, spune ca una dintre liniile de investitii importante pe viitor in ceea ce priveste dezvoltarea potentialului hidroenergetic al Romaniei este segmentul de microhidrocentrale, in contextul in care marile cursuri de ape, asa cum este cazul Dunarii, au fost deja amenajate.

"Frisca s-a terminat demult. A mai ramas doar blatul. Daca am mai fi avut 2-3 Dunari ar fi fost perfect, dar de acum inainte segmentul de microhidrocentrale este viitorul", a spus David.
Potrivit acestuia, in portofoliul Hidroelectrica mai sunt acum circa 162 de microhidrocentrale care concentreaza o capacitate de circa 300 de MW, in contextul in care in ultmii ani au fost vandute circa 80 de astfel de unitati.
"Din punct de vedere comercial este o greseala sa vinzi din propria avere pentru a-ti crea competitie in piata", a spus David care a oprit vanzarea acestor unitati.

Potrivit acestuia, in portofoliul companiei se vor intoarce 4-5 unitati de acest tip, care au fost vandute catre grupul portughez Eviva in 2006 pentru ca firma nu si-a indeplinit obligatiile contractuale privind investitiile.