Business Internaţional

WikiLeaks, propus la Premiul Nobel pentru Pace pe 2011

WikiLeaks, propus la Premiul Nobel pentru Pace pe 2011

Autor: Mediafax

02.02.2011, 14:08 16

Un deputat norvegian a anunţat miercuri că a propusWikiLeaks la Premiul Nobel pentruPace, în 2011, apreciind că site-ul specializat înpublicarea de informaţii confidenţiale reprezintă o garanţie atransparenţei în lume, inclusiv în societăţile democratice.

Disidentul chinez "Liu Xiaobo a primit Premiul Nobelpentru Pace, anul trecut, pentru lupta sa în favoareadrepturilor omului, democraţiei şi libertăţii de exprimare înChina", scrie pe blogul său Snorre Valen, undeputat din cadrul Stângii Socialiste, unul dintre partideleaflate, în prezent, la putere în Norvegia.

"La fel, WikiLeaks a contribuit la promovareaaceloraşi valori, la nivel mondial, dezvăluind, între multe altelucruri, corupţia, crimele de război şi aplicarea torturii, uneorichiar sub bagheta aliaţilor Norvegiei", a adăugat el, vizând în modimplicit Statele Unite.

După ce a dezvăluit documente confidenţialedespre războaiele din Irak şi Afganistan,WikiLeaks a început, de curând, să posteze peste250.000 de note diplomatice americane, iniţiative care i-au adusfondatorului acestui site, australianul Julian Assange, mulţiinamici în Statele Unite. Citiţi mai mult despre nominalizarea WikiLeaks la premiul Nobel pentru pacepe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO