WikiLeaks, propus la Premiul Nobel pentru Pace pe 2011

Autor: Mediafax 02.02.2011

Un deputat norvegian a anunţat miercuri că a propus WikiLeaks la Premiul Nobel pentru Pace, în 2011, apreciind că site-ul specializat în publicarea de informaţii confidenţiale reprezintă o garanţie a transparenţei în lume, inclusiv în societăţile democratice.

Disidentul chinez "Liu Xiaobo a primit Premiul Nobel pentru Pace, anul trecut, pentru lupta sa în favoarea drepturilor omului, democraţiei şi libertăţii de exprimare în China", scrie pe blogul său Snorre Valen, un deputat din cadrul Stângii Socialiste, unul dintre partidele aflate, în prezent, la putere în Norvegia.

"La fel, WikiLeaks a contribuit la promovarea aceloraşi valori, la nivel mondial, dezvăluind, între multe alte lucruri, corupţia, crimele de război şi aplicarea torturii, uneori chiar sub bagheta aliaţilor Norvegiei", a adăugat el, vizând în mod implicit Statele Unite.

După ce a dezvăluit documente confidenţiale despre războaiele din Irak şi Afganistan, WikiLeaks a început, de curând, să posteze peste 250.000 de note diplomatice americane, iniţiative care i-au adus fondatorului acestui site, australianul Julian Assange, mulţi inamici în Statele Unite. Citiţi mai mult despre nominalizarea WikiLeaks la premiul Nobel pentru pace pe www.mediafax.ro