Business Internaţional

UPDATE: Cel puţin 31 de morţi şi 130 de răniţi în urma unui atentat sinucigaş pe un aeroport din Moscova

Autor: Ioana Bojan

24.01.2011, 17:23 21

Un atentat sinucigaş cu bombă a provocat, luni după-amiază,moartea a 31 de persoane şi rănirea altor 130, la aeroportulDomodedovo din Moscova, în zona de sosire a zborurilorinternaţionale, a relatat agenţia RIA Novosti, citând MinisterulSănătăţii.

Atacatorul kamikaze a detonat încărcătura explozivă pe care oavea asupra sa în timp ce se afla printre persoanele care aşteptaucălătorii, a declarat o sursă din poliţie citată de RIA.

Bomba a avut o putere echivalentă cu cinci kilograme de TNT şiera umplută cu fragmente de metal, potrivit aceleiaşi surse, scrieMediafax.

"Explozibilul a fost activat în zona sosirilor internaţionale deun terorist kamikaze, potrivit primelor informaţii", a declaratanterior pentru Interfax o sursă din poliţie.

"Nu este exclus ca bomba să fi fost amplasată în bagaje", aadăugat această sursă.

Trei persoane suspectate că ar fi implicate în atentat suntcăutate de autorităţile ruse, a declarat o sursă din poliţie pentruagenţia Interfax.

"La 16.32 (15.32, ora României), o explozie s-a produs în salade sosiri internaţionale la Domodedovo, în zona de livrare abagajelor", potrivit unui comunicat al comitetului de anchetă.

Anchetatorii nu sunt deocamdată în măsură să determine dacăatentatul este opera unuia sau a mai multor terorişti. Un martor,intervievat de postul de radio Russka Slujba Novostiei, a afirmatcă a auzit două explozii succesive. Citiţi mai mult despre atentatul de pe aeroportul dinMoscova pe www.mediafax.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO