Business Internaţional

Un canal TV de stiri din Bulgaria s-a inchis din cauza crizei

30.11.2009, 23:10 54

Canalul TV de stiri Re:TV din Bulgaria a fost inchis de catreproprietarii sai pe fondul crizei economice, scrie Sofia NewsAgency.

Omul de afaceri milionar bulgar Ivo Prokopiev si asociatii saidin cadrul Civic Media Foundation, firma care detine Re:TV, auanuntat inchiderea canalului, la aproape doi ani de la lansareasa.

Proprietarii au transmis mesajul angajatilor, multumind tuturorcelor care au lucrat pentru Re:TV.

"Prin crearea acestui canal de televiziune am vrut sa demonstrammai multe lucruri: ca poate exista o detinere si finantare mediatransparente in Bulgaria, ca in societatea bulgara exista locpentru un jurnalism serios si independent. Nu am reusit", se aratain comunicatul publicat de proprietarii canalului TV de stiri.

Acest proiect insa nu a atras bani prea multi de pe piata depublicitate. Au fost investite 9 milioane de leva (4,60 milioane deeuro) din donatii in cadrul Civic Media Foundation, insa crizafinanciara severa a facut ca finantarea in continuare a canaluluide televiziune sa devina imposibila.

Scurta existenta a Re:TV pe piata de televiziune releva caexista obstacole extrem de mari in calea intrarii a noi jucatori pepiata din Bulgaria, si drept urmare nu exista concurenta.

"Am luat dificila decizie de a inchide canalul de televiziune",se arata in incheierea comunicatului lansat de proprietariiRe:TV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO