Un canal TV de stiri din Bulgaria s-a inchis din cauza crizei

Autor: Catalina Apostoiu 30.11.2009

Canalul TV de stiri Re:TV din Bulgaria a fost inchis de catre proprietarii sai pe fondul crizei economice, scrie Sofia News Agency.

Omul de afaceri milionar bulgar Ivo Prokopiev si asociatii sai din cadrul Civic Media Foundation, firma care detine Re:TV, au anuntat inchiderea canalului, la aproape doi ani de la lansarea sa.

Proprietarii au transmis mesajul angajatilor, multumind tuturor celor care au lucrat pentru Re:TV.

"Prin crearea acestui canal de televiziune am vrut sa demonstram mai multe lucruri: ca poate exista o detinere si finantare media transparente in Bulgaria, ca in societatea bulgara exista loc pentru un jurnalism serios si independent. Nu am reusit", se arata in comunicatul publicat de proprietarii canalului TV de stiri.

Acest proiect insa nu a atras bani prea multi de pe piata de publicitate. Au fost investite 9 milioane de leva (4,60 milioane de euro) din donatii in cadrul Civic Media Foundation, insa criza financiara severa a facut ca finantarea in continuare a canalului de televiziune sa devina imposibila.

Scurta existenta a Re:TV pe piata de televiziune releva ca exista obstacole extrem de mari in calea intrarii a noi jucatori pe piata din Bulgaria, si drept urmare nu exista concurenta.

"Am luat dificila decizie de a inchide canalul de televiziune", se arata in incheierea comunicatului lansat de proprietarii Re:TV.