Business Internaţional

Tokyo Electric ar putea fi considerată responsabilă pentru accidentul nuclear de la Fukushima

Tokyo Electric ar putea fi considerată responsabilă pentru accidentul nuclear de la Fukushima

Autor: Adrian Voicu

15.03.2011, 19:24 38

Operatorul centralelor nucleare din Japonia, Tokyo ElectricPower ar putea fi încă considerat responsabil pentru problemele cucare se confruntă la centrala nucleară de la Fukushima, guvernuljaponez arătându-se nehotărât în privinţa numirii cutremuruluidrept un "dezastru natural excepţional", scrie Reuters.

Conform publicaţiei, legea elaborată de Japonia privindCompensările în caz de Dezastru Nuclear precizează că operatorulunei centrale nucleare nu va fi considerat responsabil pentrudaunele provocate de reactor dacă acestea au rezultat de pe urmaunui "dezastru natural grav sau cu caracter excepţional sau de peurma unei insurecţii".

Asigurătorii au invocat deja această lege pentru a arăta căorice cerere de despăgubire nu poate fi făcută ca urmare aexploziilor.

Conform unei persoane apropiate situaţiei, cutremurul care alovit coasta de nord a Japoniei nu este considerată încă undezastru natural excepţional, asupra problemei urmând să se exprimeministerul educaţiei, culturii, sportului, ştiinţei şitehnologiei.

Deşi evenimentul de vineri a cauzat daune uriaşe Japoniei, s-arputea să nu existe criteriile legate de caracterul "excepţional" aldezastrului, deoarece cutremurele şi valurile tsunami suntevenimente normale în Japonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO