Business Internaţional

Ştiri pe scurt Europa de Est

Ştiri pe scurt Europa de Est

Autor: Alexandru Matei

05.06.2011, 23:31 39

Guvernul ungar a trimis în Parlament o serie demăsuri de modificare a legii muncii, scrie Budapest BusinessJournal. Astfel, angajaţii ar putea lucra 44 de ore pe săptămână,dar să fie plătiţi pentru 40 de ore. În plus, perioda de probă s-arputea prelungi până la şase luni.

Operatorul şi dezvoltatorul de mall-uri AtriumEuropean Real Estate intenţionează să păstreze lichidităţile pentruposibile achiziţii decât să plătească dividende, chiar dacă suntpuţine oportunităţi de cumpărare, scrie Bloomberg. Atrium are ladispoziţie până la 1 mld. euro.

Planul guvernului ungar de a-i ajuta pe cei cucredite în valută ar putea să nu aibă efectele aşteptate, adicănici să nu reducă povara de pe umerii debitorilor şi nici crediteleneperformante din bilanţurile băncilor, conform agenţiei de ratingFitch, scrie Bloomberg.

Belarusul va primi un împrumut pe zece ani învaloare de 3 mld. dolari de la Comunitatea Economică Eurasiatică,condusă de Rusia, scrie Bloomberg. Prima tranşă a acordului va fide 800 mil. dolari şi va fi acordată în 10-15 zile, conformministrului rus de finanţe Alexei Kudrin.

Fostul fotbalist Hristo Stoicikov(foto) încearcă să atragă investitori spanioli care săinvestească în noi stadioane în Bulgaria, conform Sofia NewsAgency. Spaniolii ar putea investi până la 200 mil. euro în douăstadioane din Sofia şi Plovdiv.

Producătorul de electronice Jabil Circuit vacrea 670 de noi locuri de muncă prin extinderea fabricii pe care odeţine în Ungaria, scrie Portfolio.hu. Investiţia se ridică la 23mil. euro, iar compania va beneficia de subvenţii de la stat.

De la începutul anului au avut loc 67 delistări pe piaţa alternativă NewConnect a Bursei din Varşovia,scrie Warsaw Business Journal. Listările ar putea trece pragul de100 anul acesta, depăşind recordul de 86 înregistrat în 2010.

Preţul mediu al apartamentelor din capitalaPoloniei Varşovia a scăzut cu 35.000 de zloţi (8.800 de euro) înprimul trimestru, până la 464.000 de zloţi (117.130 de euro), scrieWarsaw Business Journal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO