Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Traian Terzianm

04.01.2011, 23:15 12

Programul de tranzacţionare al Bursei de Valori dinVarşovia a fost extins cu 70 de minute în scopul de aatrage mai mult capital străin, scrie Warsaw Business Journal.Tranzacţiile vor începe la ora 9 dimineaţa şi se vor închide la17.20, fiind astfel în linie cu cele mai importante pieţefinanciare din Europa de Vest.

Numărul falimentelor din Polonia a scăzut anultrecut, scrie Warsaw Business Journal. În 2010 au intrat înfaliment 665 de companii, cu 5,2% mai puţin faţă de 2009. Sectorulde transporturi a fost cel care s-a redresat cel mai rapid, numărulfalimentelor scăzând cu 23% faţă de 2009.

Bulgaria va majora contribuţiile sociale cu1,8% începând cu anul viitor, ca urmare a unei înţelegeri dintreautorităţi şi sindicate ce a avut loc anul trecut, titreazăNovinite.com.

Vânzările auto din Ungaria au scăzut cu 28% în2010, până la 43.476 de unităţi. În luna decembrie, scăderea anualăa fost de 10%.

Esas Holding, cel mai mare acţionar alcompaniei germane Air Berlin, se află în negocieri pentru a cumpărao parte din acţiunile companiei ungare Malev Airlines, titreazăPortofolio.hu.

Producătorul american de electronice JabilCircuit va majora numărul de angajaţi din cadrul fabriciidin oraşul maghiar Tiszaujvaros cu încă 800 de persoane.

Compania Eurocash, cel mai mare distribuitorpolonez de alimente, a preluat de la Emperia Holding 17 companii dedistribuţie din sectorul alimentar şi magazinele de retail alegrupului pentru suma de 234 mil. euro (313 mil. dolari), scrieBloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO