Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Traian Terzianm 04.01.2011

Programul de tranzacţionare al Bursei de Valori din Varşovia a fost extins cu 70 de minute în scopul de a atrage mai mult capital străin, scrie Warsaw Business Journal. Tranzacţiile vor începe la ora 9 dimineaţa şi se vor închide la 17.20, fiind astfel în linie cu cele mai importante pieţe financiare din Europa de Vest.

Numărul falimentelor din Polonia a scăzut anul trecut, scrie Warsaw Business Journal. În 2010 au intrat în faliment 665 de companii, cu 5,2% mai puţin faţă de 2009. Sectorul de transporturi a fost cel care s-a redresat cel mai rapid, numărul falimentelor scăzând cu 23% faţă de 2009.

Bulgaria va majora contribuţiile sociale cu 1,8% începând cu anul viitor, ca urmare a unei înţelegeri dintre autorităţi şi sindicate ce a avut loc anul trecut, titrează Novinite.com.

Vânzările auto din Ungaria au scăzut cu 28% în 2010, până la 43.476 de unităţi. În luna decembrie, scăderea anuală a fost de 10%.

Esas Holding, cel mai mare acţionar al companiei germane Air Berlin, se află în negocieri pentru a cumpăra o parte din acţiunile companiei ungare Malev Airlines, titrează Portofolio.hu.

Producătorul american de electronice Jabil Circuit va majora numărul de angajaţi din cadrul fabricii din oraşul maghiar Tiszaujvaros cu încă 800 de persoane.

Compania Eurocash, cel mai mare distribuitor polonez de alimente, a preluat de la Emperia Holding 17 companii de distribuţie din sectorul alimentar şi magazinele de retail ale grupului pentru suma de 234 mil. euro (313 mil. dolari), scrie Bloomberg.