Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Foto AFP

Banca elveţiană UBS intenţionează să elimine5.000 de locuri de muncă pentru a obţine reduceri de costuri de 1mld. franci elveţieni (850 mil. euro), în timp ce rivala CreditSuisse are în vedere disponibilizarea a aproximativ 1.000 deangajaţi, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

China a înregistrat un excedent fiscal de 1.250mld. yuani (193,3 mld. dolari) în prima jumătate a acestui an, încondiţiile majorării veniturilor guvernamentale pe fondul creşteriieconomice şi a preţurilor, potrivit agenţiei de presă ThomsonReuters. Excedentul, egal cu 6,1% din PIB, se situează cu multpeste ţinta Beijingului privitoare la un deficit fiscal de 2% dinPIB pe întregul an.

Exportatorii elveţieni, afectaţi de apreciereafrancului la maxime istorice, sunt pregătiţi să ia măsuri precumplata salariilor în euro şi achiziţionarea de piese din zona europentru a reduce costurile, deoarece banca centrală nu se aratădispusă să intervină pentru temperarea monedei.

Un fost redactor-şef adjunct al News of TheWorld, un colaborator apropiat al lui Andy Coulson, a fost arestatîn scandalul interceptărilor din Marea Britanie, conform Sky News.Neil Wallis a fost redactor-şef adjunct al News of The World înperioada 2003 - 2007.

Inflaţia anuală din Uniunea Europeană a scăzutîn mai la 3,1%, de la 3,2%, în timp ce în zona euro s-a menţinut la2,7%, conform datelor Eurostat. Inflaţia se află peste ţinta BCE de2% şi a fost motivul pentru care BCE a majorat luna aceasta dobândala euro la 1,5%.

JP Morgan Chase, a doua cea mai mare bancăamericană, a înregistrat un profit în creştere cu 13% în trimestruldoi ca urmare a rezultatelor bune înregistrate de divizia deinvestiţii, scrie Bloomberg. Profitul net a urcat la 5,43 mld.dolari, de la 4,8 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO