Business Internaţional

Situatie tot mai tensionata in apropierea Fasiei Gaza. Un vapor grecesc, atacat cu gloante de comandourile israeliene

Situatie tot mai tensionata in apropierea Fasiei Gaza. Un vapor grecesc, atacat cu gloante de comandourile israeliene
31.05.2010, 15:05 34

Un vapor grecesc din cadrul flotilei propalestiniene in drumspre Fasia Gaza, Sfendoni, a fost vizat de tiruri cu "gloantereale" in noaptea de duminica spre luni, trase de la bordul unorelicoptere si barci gonflabile israeliene, a declarat luni un ONGgrec din cadrul flotilei, informeaza Mediafax.

Aceasta informatie a fost furnizata de oficiali de pe un altvapor grec, Eleftheri Mesogeio, care a fost, de asemenea,interceptat de marina israeliana, potrivit unui comunicat alorganizatiei neguvernamentale "Un vapor pentru (Fasia) Gaza".

Potrivit acestor greci, contactati luni dimineata, "a avut locun atac cu gloante reale impotriva vaporului grecesc Sfentoni si avaporului turc Mavi Marmara, (trase) din elicoptere si barcigonflabile", iar "vapoarele au fost luate cu asalt". Atacul,potrivit acestui comunicat, a avut loc "in apele internationale, la80 de mile (aproximativ 130 de kilometri) de coaste". Cititi maimulte pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO