Business Internaţional

UE cere o "ancheta completa" autoritatilor israeliene asupra raidului impotriva flotilei

31.05.2010, 13:08 13

Uniunea Europeana a cerut luni o "ancheta completa" din parteaautoritatilor israeliene asupra circumstantelor raidului lor asupraflotilei de ajutor propalestinian si a reiterat cererea privind unacces "neconditionat" catre Fasia Gaza a ajutorului umanitar sicomertului, informeaza AFP citata de Mediafax.

Inaltul Reprezentant UE pentru Politica Externa, CatherineAshton, cere Israelului "o ancheta completa asupra circumstantelor"acestui raid, a declarat unul dintre purtatorii de cuvant aiacesteia.

Cel putin cincisprezece pasageri au fost ucisi, luni, candcomandouri israeliene au luat cu asalt flotila internationala amilitantilor propalestinieni, care se indrepta catre Fasia Gaza, aanuntat armata israeliana.

Ashton a declarat ca in opinia Uniunii Europene "politica deizolare a (Fasiei) Gaza ramane inacceptabila si contraproductivadin punct de vedere politic".

Sefa diplomatiei europene a facut apel la ridicarea blocadei,cerand autorizarea "imediata" si "neconditionata" a accesului unorajutoare umanitare, comertului cu bunuri si deplasarea persoanelorin Fasia Gaza. Cititi mai multe despre situatia din Fasia Gaza pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO