UE cere o "ancheta completa" autoritatilor israeliene asupra raidului impotriva flotilei

Ziarul Financiar 31.05.2010

Uniunea Europeana a cerut luni o "ancheta completa" din partea autoritatilor israeliene asupra circumstantelor raidului lor asupra flotilei de ajutor propalestinian si a reiterat cererea privind un acces "neconditionat" catre Fasia Gaza a ajutorului umanitar si comertului, informeaza AFP citata de Mediafax.

Inaltul Reprezentant UE pentru Politica Externa, Catherine Ashton, cere Israelului "o ancheta completa asupra circumstantelor" acestui raid, a declarat unul dintre purtatorii de cuvant ai acesteia.

Cel putin cincisprezece pasageri au fost ucisi, luni, cand comandouri israeliene au luat cu asalt flotila internationala a militantilor propalestinieni, care se indrepta catre Fasia Gaza, a anuntat armata israeliana.

Ashton a declarat ca in opinia Uniunii Europene "politica de izolare a (Fasiei) Gaza ramane inacceptabila si contraproductiva din punct de vedere politic".

Sefa diplomatiei europene a facut apel la ridicarea blocadei, cerand autorizarea "imediata" si "neconditionata" a accesului unor ajutoare umanitare, comertului cu bunuri si deplasarea persoanelor in Fasia Gaza. Cititi mai multe despre situatia din Fasia Gaza pe www.mediafax.ro.