Business Internaţional

Convoi de militanti propalestinieni care se indrepta spre Fasia Gaza, atacat de armata israeliana. "Mai mult de zece pasageri" au murit

31.05.2010, 10:31 18

Un purtator de cuvant al armatei israeliene a confirmat luni ca"mai mult de zece pasageri" ai flotilei propalestiniene care seindrepta spre Fasia Gaza au fost ucisi in cursul interventieicomandourilor israeliene, relateaza AFP.

"Mai mult de zece pasageri au fost ucisi, conform unui primbilant", a afirmat purtatorul de cuvant, fara a oferi detalii cuprivire la raniti.

Anterior, armata a precizat intr-un comunicat ca, "in timpuloperatiunii, soldati israelieni s-au confruntat cu violente fizicedure".

"Anumiti pasageri au folosit arme albe si pistoale si auincercat sa smulga arma unuia dintre soldati. In fata necesitatiide a-si apara viata, soldatii au folosit mijloace antirevolta si audeschis focul", a adaugat comunicatul.

"Aceste confruntari s-au soldat cu morti si raniti in randulpasagerilor. Cel putin patru soldati au fost raniti, intre careunul prin impuscare, si au fost transferati spre spitaleisraeliene", conform armatei.

Cel putin zece pasageri ai flotilei internationale de activistipropalestinieni care se indrepta spre Fasia Gaza au fost ucisi,luni, in confruntarile cu un comando israelian, a anuntat anteriorCanal 10, un post privat de televiziune israelian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO