Convoi de militanti propalestinieni care se indrepta spre Fasia Gaza, atacat de armata israeliana. "Mai mult de zece pasageri" au murit

Ziarul Financiar 31.05.2010

Un purtator de cuvant al armatei israeliene a confirmat luni ca "mai mult de zece pasageri" ai flotilei propalestiniene care se indrepta spre Fasia Gaza au fost ucisi in cursul interventiei comandourilor israeliene, relateaza AFP.

"Mai mult de zece pasageri au fost ucisi, conform unui prim bilant", a afirmat purtatorul de cuvant, fara a oferi detalii cu privire la raniti.

Anterior, armata a precizat intr-un comunicat ca, "in timpul operatiunii, soldati israelieni s-au confruntat cu violente fizice dure".

"Anumiti pasageri au folosit arme albe si pistoale si au incercat sa smulga arma unuia dintre soldati. In fata necesitatii de a-si apara viata, soldatii au folosit mijloace antirevolta si au deschis focul", a adaugat comunicatul.

"Aceste confruntari s-au soldat cu morti si raniti in randul pasagerilor. Cel putin patru soldati au fost raniti, intre care unul prin impuscare, si au fost transferati spre spitale israeliene", conform armatei.

Cel putin zece pasageri ai flotilei internationale de activisti propalestinieni care se indrepta spre Fasia Gaza au fost ucisi, luni, in confruntarile cu un comando israelian, a anuntat anterior Canal 10, un post privat de televiziune israelian.