Business Internaţional

Produsele Philip Morris, Imperial Tobacco ar putea să dispară de pe piaţa ungară

Produsele Philip Morris, Imperial Tobacco ar putea să...

Autor: CătăIina Apostoiu

18.11.2015, 00:00 1517
Produsele din tutun ale Philip Morris şi Imperial Tobacco ar putea fi interzise pe piaţa maghiară în viitorul apropiat în condiţiile în care cele două companii nu au ajuns la un acord cu distribuitorul centralizat de produse din tutun al ţării care şi-a început operaţiunile recent, potrivit Budapest Business Journal. În urma unui proiect de lege aprobat de parlamentul ungar la mijlocul lunii decembrie cu privire la crearea unei companii centralizate de distribuţie a produselor de tutun, concesiunea a fost acordată BAT şi companiei ungare Taban Trafik. Oferta depusă de Imperial Tobacco Magyarorszag, JTI Hungary şi Philip Morris Magyarorszag a fost respinsă, cele trei companii declarând ulterior că procesul de acordare a concesiunii nu a fost unul corect. Acestea speră că noul sistem va fi declarat drept ilegal de către Comisia Europeană.

Lajos Csizmadia, purtător de cuvânt al sindicatelor din industria tutunului DDTSZ, a declarat că noul sistem ar putea determina eliminarea a 1.200 de locuri de muncă în cadrul industriei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO