Business Internaţional

Polonia va construi prima fabrică de celule de silicon, folosite la producerea panourilor solare. Tehnologia este poloneză, iar producţia va ajunge în China

Polonia va construi prima fabrică de celule de silicon,...

Autor: CătăIina Apostoiu

07.12.2015, 19:50 809

Centrul de cercetare şi dezvoltare în domeniul tehnologiei CBRTP împreună cu partenerul său chinez Solargiga Energy Holdings vor construi prima fabrică de celule de silicon, care sunt utilizate în producţia de panouri fotovoltaice, în urma unei investiţii de 120 milioane de zloţi (27,7 milioane de euro), potrivit The Warsaw Voice.

Primele celule produse de noua fabrică vor fi exportate către China la sfârşitul anului viitor cel mai devreme. Fabrica va fi în acelaşi timp prima din Europa care va produce astfel de celule eficiente.

Celulele se vor baza pe tehnologie poloneză dezvoltată la Institutul de Fizică al Academiei Poloneze de Ştiinţe. Solargiga Energy Holdings este al cincilea mare producător de celule de silicon din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO