Business Internaţional

Donald Trump: Trebuie să fim duri şi decisivi în privinţa Coreei de Nord

Donald Trump: Trebuie să fim duri şi decisivi în...

Autor: Andrei Ionascu

08.08.2017, 19:11 44

"După mulţi ani de eşecuri, ţările se reunesc pentru a aborda în sfârşit pericolele prezentate de Coreea de Nord. Trebuie să fim duri şi decisivi", a scris Donald Trump pe contul de Twitter.

Preşedintele american nu a oferit detalii suplimentare, dar indicaţiile sunt că s-a referit la recentele sancţiuni adoptate de către Consiliul de Securitate al ONU împotriva regimului de la Phenian, prin care exporturile nord-coreene vor fi profund afectate.

Totodată, Donald Trump a redistribuit pe Twitter un material al televiziunii Fox News care cita oficiali americani sub protecţia anonimatului şi care preciza că nord-coreenii au trimis două rachete de croazieră antinavă pe coasta de est a ţării.

Potrivit presei americane, Donald Trump a acreditat în acest fel împărtăşirea de informaţii clasificate obţinute de la surse anonime, o practică pe care a criticat-o în trecut.

Tot marţi, diplomaţi de rang înalt din ţările regiunii Asia-Pacific şi-au exprimat "îngrijorarea gravă" în legătură cu escaladarea tensiunilor provocate de Coreea de Nord prin dezvoltarea programului nuclear.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO