Business Internaţional

Cea mai scumpă arteră comercială din lume e Fifth Avenue. Pe Magheru, chiria e de 21 de ori mai mică

Cea mai scumpă arteră comercială din lume e Fifth Avenue. Pe Magheru, chiria e de 21 de ori mai mică

Autor: Andreea Mioara Neferu

21.09.2010, 23:58 29

Cea mai scumpă arteră comercială din lume este în continuareFifth Avenue din oraşul american New York, unde chiria anualădepăşeşte 16.000 de euro pe metru pătrat, potrivit unui clasamentrealizat de firma de consultanţă imobiliară Cushman &Wakefield.
Poziţia secundă revine arterei Causeway Bay din Hong Kong, undechiria este mai ieftină cu peste 1.500 de euro decât în metropolaamericană. La distanţă considerabilă faţă de New York, însă înfruntea clasamentului la nivel european, se regăseşte Londra, cuartera comercială New Bond Street.

În topul celor mai scumpe zece artere comerciale din lume seregăsesc cinci situate pe Bătrânul Continent. Bulevardul Magherudin Bucureşti se situează abia pe poziţia a 47-a, cu o chirieanuală de aproximativ 777 de euro pe metru pătrat. Înaintea sa, seregăsesc alte locaţii din Europa Centrală şi de Est, precum NaPrikope/Wenceslas Square din Praga (1.971 de euro pe metru pătrat),Vaci din Budapesta (1.195 de euro pe metru pătrat) sau Nowy Swiatdin Varşovia (992 de euro pe metru pătrat).
Chiriile celor mai scumpe locaţii din lume au crescut sau s-austabilizat în două treimi din cele 59 de artere comercialeanalizate de Cushman & Wakefield, după ce clasamentul de anultrecut a indicat cel mai pronunţat declin din ultimii 25 deani.
Retailerii au început să-şi concentreze atenţia mai mult asupraregiunii Asia-Pacific, ce a fost afectată într-o proporţie mai micăde criza financiară, iar acest lucru se observă şi din faptul căunele artere comerciale din regiune au urcat în clasament.

"Dintre toate regiunile la nivel mondial, Asia-Pacific are cele maibune perspective de creştere", a declarat John Strachan,reprezentant al Cushman & Wakefield, scrie Bloomberg. Poziţiilemai bune deţinute în top de arterele comerciale din Asia au fostobţinute în detrimentul celor din Europa, unde criza economică aredus nivelul chiriilor cu 4,5% în medie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO