Business Internaţional

Camera Lorzilor cere o analiză "cost-beneficiu" a apartenenţei Regatului Unit la UE

Camera Lorzilor cere o analiză "cost-beneficiu" a apartenenţei Regatului Unit la UE

Foto: AFP

Autor: Iulian Anghel

20.12.2011, 16:43 392

Camera Lorzilor (camera superioară a Parlamentului britanic) a cerut o analiza de cost şi beneficiu a apartenenţei Marii Britanii la UE, în condiţiile care, aşa cum anunţă The Telegraph, nu există date clare în această privinţă.

Un material apărut în The Telegraph arată disputa din Marea Britanie între eurosceptici şi proeuropeni - primii îţi arată întotdeauna părţile bune, iar ultimii dezechilibrele din balanţa de plăţi sau costul contribuţiei la UE.

Cine are dreptate? Greu de spus, arată publicaţia britanică, care adaugă că niciun guvern nu a avut curajul să facă o astfel de analiză a costurilor şi beneficiilor, şi se întreabă: este teama de ceea ce s-ar putea descoperi motivul acestei reţineri?

The Telegraph consideră că noua conjunctură, în care, de pildă, UE cere Londrei 25 de miliarde de lire sterline pentru a finanţa statele dintr-o uniune monetară la care nu participă şi pe care nu a dorit-o, schimbă datele problemei, iar analiza cost-beneficiu trebuie făcută. Ea ar putea schimba din temelii relaţia dintre Londra şi Bruxelles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO