Business Internaţional

Berlusconi ţine cu dinţii de putere deşi nimeni nu îl mai vrea la conducerea guvernului

Berlusconi ţine cu dinţii de putere deşi nimeni nu îl mai vrea la conducerea guvernului

Autor: Alexandru Stefan Matei

06.11.2011, 12:57 144

Primul-ministru italian Silvio Berlusconi a respins apelurile de a demisiona, deşi mii de demonstranţi au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva sa şi a modului în care a condus economia Italiei pe timp de criză, scrie The Wall Street Journal.

Berlusconi a caracterizat articolele din presă care vorbeau despre presiunile pe care apropiaţii săi le fac asupra sa pentru a renunţa la putere drept "bârfe".

"Responsabilitatea faţă de cei care ne-au votat şi faţă de ţară fac ca atât eu, cât şi guvernul nostru să continuăm lupta pe care o ducem în aceste momente dificile de criză", a declarat Berlusconi.

Protestele de sâmbătă vin după summit-ul G20 ce a avut loc la Cannes şi în cadrul căruia Berlusconi s-a aflat alături de premierul elen George Papandreou în lumina reflectoarelor. La finalul summit-ului FMI a anunţat că va trimite observatori în Italia săptămâna viitoare pentru a monitoriza implementarea măsurilor. economice. Vestea privind decizia de monitorizare, o decizie extrem de rară a FMI atunci când vine vorba de o ţară G8, i-a alarmat pe investitori vineri, ceea ce a dus la dobânzi mai ridicate pentru obligaţiunile italiene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO