Berlusconi ţine cu dinţii de putere deşi nimeni nu îl mai vrea la conducerea guvernului

Autor: Alexandru Stefan Matei 06.11.2011

Primul-ministru italian Silvio Berlusconi a respins apelurile de a demisiona, deşi mii de demonstranţi au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva sa şi a modului în care a condus economia Italiei pe timp de criză, scrie The Wall Street Journal.

Berlusconi a caracterizat articolele din presă care vorbeau despre presiunile pe care apropiaţii săi le fac asupra sa pentru a renunţa la putere drept "bârfe".

"Responsabilitatea faţă de cei care ne-au votat şi faţă de ţară fac ca atât eu, cât şi guvernul nostru să continuăm lupta pe care o ducem în aceste momente dificile de criză", a declarat Berlusconi.

Protestele de sâmbătă vin după summit-ul G20 ce a avut loc la Cannes şi în cadrul căruia Berlusconi s-a aflat alături de premierul elen George Papandreou în lumina reflectoarelor. La finalul summit-ului FMI a anunţat că va trimite observatori în Italia săptămâna viitoare pentru a monitoriza implementarea măsurilor. economice. Vestea privind decizia de monitorizare, o decizie extrem de rară a FMI atunci când vine vorba de o ţară G8, i-a alarmat pe investitori vineri, ceea ce a dus la dobânzi mai ridicate pentru obligaţiunile italiene.