Business Hi-Tech

ZF Live. Cristian Bişa, Virtual Board: „Mediul de business românesc este destul, dar nu suficient de dinamic. Factorii care generează dinamism în alte state din UE - digitalizarea şi inovarea - sunt slab reprezentaţi în România“

Cristian Bişa, managing partner la Virtual Board: Nu poţi face digitalizare fără un minim de cunoştinţe la nivelul oamenilor care se ocupă de acest proces intern.

Cristian Bişa, managing partner la Virtual Board: Nu poţi face digitalizare fără un minim de cunoştinţe la nivelul oamenilor care se ocupă de acest proces intern.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.11.2023, 00:05 43

Scumpirile materiilor prime din ultimii ani şi contextul geopolitic amplifică provocările care apasă pe umerii companiilor şi, în aceste condiţii, ele încep să înţeleagă cât de important este să investească în digitalizare, dacă nu au făcut-o până acum.

Lipsa unor obiective clare care trebuie atinse este cel mai important pericol într-un proces de digitalizare, alături de lipsa de pregătire a companiei, este de părere Cristian Bişa, managing partner la Virtual Board, care oferă consultanţă firmelor mici şi mijlocii.

„Nu poţi face digitalizare fără un minim de cunoştinţe la nivelul oamenilor care se ocupă de acest proces intern. Planul de execuţie poate fi tot un element deficitar în procesul de digitalizare, dacă nu există o aliniere între departamente şi între persoanele afectate de această transformare. Viteza de execuţie la fel - uneori, lucrurile merg prea repede şi oamenii nu au suficient timp pentru a se adapta; alteori, merg prea lent şi s-ar putea să se piardă interesul sau un competitor să iasă mai rapid cu un produs pe piaţă. Mai mult, managerii pierd adesea din vedere factorul uman, care este critic în procesul de digitalizare“, a spus Cristian Bişa la emisiunea online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO