Business Construct

Ştefan Cherciu, proprietarul ferestrelor QFort: Lucrăm non-stop până marţi, să recuperăm din producţie, apoi vom lucra cu angajaţii prin rotaţie, câte trei zile

Ştefan Cherciu, proprietarul ferestrelor QFort: Lucrăm...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.03.2020, 17:04 1098

Ştefan Cherciu, proprietarul producătorului de ferestre Casa Noastră din Craiova, care vinde sub brandul QFort, spune că a avut încasări mai mari în prima parte a lunii martie 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, chiar şi în contextul epidemiei de coronavirus.

„Până pe 17 martie, încasările cu 9,3% mai mari faţă de anul trecut (în aceeaşi perioadă - n. red.). Avem de lucru, nu oprim producţia, am tras tare să recuperăm trei zile de producţie, ca să putem să lucrăm câte trei zile doar cu o parte din oameni, prin rotaţie, pentru ca, în caz de contaminare, să putem lucra măcar cu jumătate. Astfel, lucrăm non-stop până marţi, iar de miercuri împărţim oamenii de la producţie în două”, spune Ştefan Cherciu.

Casa Noastră este unul dintre cei mai mari zece exportatori cu capital românesc, potrivit celor mai recente date, vânzând circa trei sferturi din producţie peste graniţe. Producătorul exportă în Italia, Franţa, Austria, Germania, Elveţia, Olanda, Belgia, Spania, însă reţele de distribuţie are doar în Italia, Franţa şi România.
„Ne intră comenzi din toate ţările, aproape normal, deşi o parte din parteneri au oprit programul şi nu montează.”

Fabrica unde se produc ferestrele sub brandul QFort se află în localitatea Pieleşti, de lângă Craiova. Unitatea a început să producă în 2007 şi are peste 1.300 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO