ZF 24

Compania austriacă de constructii Strabag a înregistrat în 2023 în România o creştere de 65% a volumului de productie, la 519 milioane euro, în paralel cu reducerea cu 13% a comenzilor, la 495 milioane euro

Compania austriacă de constructii Strabag a înregistrat...

Autor: Roxana Rosu

25.04.2024, 11:23 97

Compania austriacă de constructii Strabag a înregistrat în 2023 în România o creştere de 65% a volumului de productie, la 519 milioane euro, în paralel cu reducerea cu 13% a comenzilor, la 495 milioane euro, a anuntat compania.

În cursul anului trecut, compania a finalizat tronsonul Cheţani - Câmpia Turzii pe Autostrada Transilvania (A3), cu 8 luni înainte de termen, dar şi noul Terminal T4 de la Aeroportul Iaşi.

În 2024, compania a livrat drumul expres de aproximativ 19 km care leagă Autostrada Transilvania (Biharia) de Şoseaua de Centură a Municipiului Oradea (Sântandrei).

În plus, Strabag pregăteşte finalizarea modernizării DJ691 / LOT2 de lângă Timişoara şi lucrează la finalizarea Podului Hobanat peste râul Someş din Satu Mare şi a modernizării Aeroportului Târgu Mureş.

Activă pe piaţa românească din 1991, subsidiara locală are birouri în Bucureşti, Timişoara, Sibiu, Cluj, Iaşi.

Compania activează în toate sectoarele de construcţii, în special în segmentele de infrastructură de transport, construcţii de clădiri şi inginerie civilă, precum şi în proiecte de construcţii de mediu, şi se întinde pe toate domeniile industriei construcţiilor şi acoperă întregul lanţ valoric al construcţiilor.

Anul trecut, numărul angajatilor locali a crescut cu 10%, la 1.942 de persoane.

La nivelul Grupului, volumul producţiei a crescut cu 8%, ajungând la 19,1 miliarde de euro, iar portofoliul de comenzi a rămas relativ stabil, la 23,5 miliarde de euro. Profitul net după minorităţi a crescut cu 33%, ajungând la 631 milioane de euro, cea mai mare cifră din istoria STRABAG SE. 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO