Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţii de 100.000 de euro cu acţiunile Bayer la debutul pe BVB

Tranzacţii de 100.000 de euro cu acţiunile Bayer la debutul pe BVB

Autor: Andrei Chirileasa

22.06.2011, 00:05 553

Acţiunile producătorului de medicamente german Bayer (BAYN) aufăcut obiectul unor tranzacţii de 415.000 de lei (aproape 100.000de euro) odată cu debutul lor pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB),depăşind ca rulaj acţiunile Transelectrica, Broker sau Biofarm.

Tranzacţiile semnificative cu ti­tlurile grupului farmaceuticgerman reprezintă o surpriză, în condiţiile în care celelaltecom­panii străine lis­tate la BVB în ultimele două zile nu au atrasun interes deosebit din partea investitorilor.

De exemplu, acţiunile fondului de investiţii imobiliare NEPI,listate la bursă luni, au avut tranzacţii de doar 1.300 de lei înşedinţa de ieri, după 2.600 de lei în şedinţa anterioară.

Ieri au fost listate acţiunile companiilor germane Bayer,Deutsche Telekom şi E.ON, care se tranzacţionează pe segmentulinternaţional al sistemului alternativ de tranzacţionare (ATS) albursei de la Bucureşti. Nu este vorba însă despre o listarepropriu-zisă, cele trei companii neavând niciun fel de obligaţie deraportare pe Bursa de la Bucureşti.

Tranzacţionarea acţiunilor celor trei companii la BVB a fostintermediată de firma de brokeraj Tradeville (fosta Vanguard), careva fi şi furnizor de lichiditate pentru cele trei titluri.

Spre deosebire de Bayer, titlurile Deutsche Telekom (DTE) şiE.ON (EOAN) au înregistrat tranzacţii mai mici, de 22.700 de lei,respectiv 408 lei. Acţiunile Bayer au scăzut cu 1,18% la debut,închizând ziua la 241,8 lei, în timp ce titlurile Deutsche Telekomau pierdut 1% (preţ de închidere 44,33 lei), iar E.ON a crescut cu0,42%, la 81,6 lei. Acţiunile sunt cotate în funcţie de preţul depe bursa germană şi de cursul de schimb leu/euro.

Pe sistemul alternativ al BVB se mai tranzacţionează şiacţiunile Daimler (DAI), listate în noiembrie 2010 de cătreBCR.

Cu titlurile Daimler s-au făcut ieri tranzacţii de 43.000 delei, iar preţul a crescut cu 1,1%, la 203 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO