Burse - Fonduri mutuale

Perspective Goldring pentru anul bursier 2024. Se conturează o redresare economică superficială, mai degrabă în formă de U decât de V. Pe de altă parte, Grecia şi România sunt principalii beneficiari ai Planului de redresare şi rezilienţă al UE

Perspective Goldring pentru anul bursier 2024. Se...

Autor: Eduard Ivanovici

19.01.2024, 07:30 1511

♦ „Anul 2024 pare să aducă cu sine o redresare mai graduală şi adaptată la complexitatea contextului economic mondial“.

Anticipând potenţialele evoluţii macroeconomice de anul acesta, care s-ar putea răsfrânge inclusiv asupra dinamicilor pieţelor internaţionale de capital, societatea românească de brokeraj Goldring notează o recu­perare înceată a economiei mondiale, care ar evita recesiunea şi în 2024. Pe de altă parte, cheltuielile în infra­structură pot susţine investiţiile în ţări precum România şi Grecia.

„Perspectiva pentru anul 2024 conturează o redresare economică care se aseamănă mai mult cu o formă superficială de U decât cu un model de revenire rapidă sub forma literei V, aşa cum am observat în ultimele două recesiuni mondiale din 2008-2009 şi 2020. În contrast cu acele perioade, unde am asistat la o recuperare rapidă şi viguroasă, anul 2023 a adus o ate­ri­zare uşoară pentru economia mondi­ală, cu o creştere care, în mare parte, a stagnat în cadrul Grupului ce­lor şapte ţări (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, SUA şi Regatul Unit), fără a se contracta sem­ni­ficativ“, spun repre­zentaţii Goldring.

În afara ţării există analişti care argumentează că adoptarea unei strategii ciclice tipice de investiţii s-ar putea dovedi greşită anul acesta, în vreme ce investitorii se vor confrunta în continuare cu rate ridicate ale dobânzilor şi condiţii financiare mai stricte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO