Burse - Fonduri mutuale

Partea bună a căderii burselor: mai multe oportunităţi de câştig

Partea bună a căderii burselor: mai multe oportunităţi de câştig

Mukul Pal, directorul Orpheus Capital din Cluj

Autor: Andrei Chirileasa, Roxana Pricop

16.08.2011, 00:04 955

Bursele internaţionale au continuat ieri revenirea de vineri, după ce săptămâna trecută au consemnat cele mai dramatice scăderi din ultimii doi ani, iar unii analişti locali susţin că recentele corecţii au creat oportunităţi pentru ca investitorii să reintre la cumpărare.

"Din punct de vedere tehnic, un climax de vânzări, care are loc în apropierea minimelor, este o oportunitate de acumulare şi de achiziţii de acţiuni", spune Mukul Pal, directorul Orpheus Capital din Cluj.

Investitorii care au avut curajul să intre la cumpărare la începutul săptămânii trecute, când multe acţiuni au atins minimele ultimului an, au putut câştiga şi peste 20% până vineri, iar evoluţiile de ieri ale pieţelor străine le oferă speranţa unor noi creşteri.

Bursele americane au deschis ieri cu creşteri de peste 1%, după ce săptămâna trecută au înregistrat scăderi puternice, de peste 6% pe zi, ca urmare a retrogradării ratingului de către agenţia Standard&Poor's, care a determinat un val masiv de vânzări pe toate bursele lumii, dar mai ales în Europa, unde statele se confruntă cu criza datoriilor suverane.

Vineri, pieţele au început să-şi revină, iar creşterile au continuat şi ieri, când indicii europeni au câştigat între 0,5% şi 1%. Bursa de la Bucureşti a fost închisă ieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO