Burse - Fonduri mutuale

Muntenia, al doilea SIF care adună acţionarii pentru listarea BCR

Autor: Roxana Pricop

18.08.2011, 17:57 268

SIF Muntenia (simbol bursier SIF4) a convocat acţionarii pe 21 septembrie în cadrul Adunării Generale pentru a mandata conducerea societăţii să înceapă demersurile de listare a BCR, bancă la care SIF4 deţine 6% din capital.

Convocarea AGA la SIF4 are loc după ce un grup de fonduri de investiţii, reprezentând 5% din capital SIF-ului, au cerut convocarea adunării generale la toate cele cinci SIF-uri pentru a mandata conducerile acestora să solicite Erste listarea BCR.

Primul SIF care a convocat AGA pe acest subiect a fost SIF Oltenia (SIF5). La SIF Oltenia, AGA va avea loc pe 22 septembrie, şi în afară de a mandatarea conducerii să înceapă demersurile de listare a BCR, bancă la care SIF5 deţine peste 6% din capital, societatea a mai cerut acordul acţionarilor să înceapă negocierea cu acţionarul majoritar al băncii-grupul austriac Erste Group Bank-privind şi alte modalităţi de lichidizare a participaţiei deţinute. Printre variantele de lichidizare propuse de conducerea SIF5 acţionarilor se numără: vânzarea parţială a acţiunilor BCR către Erste, participarea SIF Oltenia cu acţiuni BCR la majorarea de capital social al Erste Bank Group, schimb de acţiuni BCR contra acţiuni Erste Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO