Burse - Fonduri mutuale

Oltenia e primul SIF care convoacă AGA pentru listarea, dar şi vânzarea BCR

Oltenia e primul SIF care convoacă AGA pentru listarea, dar şi vânzarea BCR

Autor: Roxana Pricop

16.08.2011, 18:38 842

SIF Oltenia (simbol bursier SIF5) a convocat acţionarii pe 22 septembrie în cadrul Adunării Generale pentru a mandata conducerea societăţii să înceapă demersurile de listare a BCR, bancă la care SIF5 deţine peste 6% din capital, şi să înceapă negocierea cu acţionarul majoritar al băncii-grupul austriac Erste Group Bank-privind şi alte modalităţi de lichidizare a participaţiei deţinute.

Printre variantele de lichidizare propuse de conducerea SIF5 acţionarilor se numără: vânzarea parţială a acţiunilor BCR către Erste, participarea SIF Oltenia cu acţiuni BCR la majorarea de capital social al Erste Bank Group, schimb de acţiuni BCR contra acţiuni Erste Group.

Condiţiile de vânzare, aport sau schimb vor fi aprobate de Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia.

Convocarea AGA la SIF5 are loc după ce un grup de fonduri de investiţii, reprezentând 5% din capital SIF-ului, au cerut sconvocarea adunării generale la SIF-uri pentru a mandata conducerile acestora să solicite Erste listarea BCR. Prin introducerea pe ordinea de zi a AGA din 22 septembrie a posibilităţii ca managementul societăţii să fie mandatat pentru a negocia cu Erste vânzarea parţială a participaţiei sau schimbul de acţiuni, conducerea SIF5 cere acordul acţionarilor de lichidiza prin vânzare pachetul de acţiuni la BCR, deşi listarea la Bursă a BCR a fost stabilită prin contractul de privatizare a BCR.

Toate cele cinci SIF-uri au primit de la grupul de fonduri de investiţii solicitarea de a începe demersurile de listare a BCR, însă doar SIF Oltenia a convocat AGA.

La finele lunii iulie, Consiliul de Administraţie al SIF2 a anunţat că solicitarea fondurilor îndeplineşte condiţiile legale, adică a fost depusă de acţionari deţin cumulat 5% din capital, însă nu a convocat AGA până în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO