Muntenia, al doilea SIF care adună acţionarii pentru listarea BCR

Autor: Roxana Pricop 18.08.2011

SIF Muntenia (simbol bursier SIF4) a convocat acţionarii pe 21 septembrie în cadrul Adunării Generale pentru a mandata conducerea societăţii să înceapă demersurile de listare a BCR, bancă la care SIF4 deţine 6% din capital.

Convocarea AGA la SIF4 are loc după ce un grup de fonduri de investiţii, reprezentând 5% din capital SIF-ului, au cerut convocarea adunării generale la toate cele cinci SIF-uri pentru a mandata conducerile acestora să solicite Erste listarea BCR.

Primul SIF care a convocat AGA pe acest subiect a fost SIF Oltenia (SIF5). La SIF Oltenia, AGA va avea loc pe 22 septembrie, şi în afară de a mandatarea conducerii să înceapă demersurile de listare a BCR, bancă la care SIF5 deţine peste 6% din capital, societatea a mai cerut acordul acţionarilor să înceapă negocierea cu acţionarul majoritar al băncii-grupul austriac Erste Group Bank-privind şi alte modalităţi de lichidizare a participaţiei deţinute. Printre variantele de lichidizare propuse de conducerea SIF5 acţionarilor se numără: vânzarea parţială a acţiunilor BCR către Erste, participarea SIF Oltenia cu acţiuni BCR la majorarea de capital social al Erste Bank Group, schimb de acţiuni BCR contra acţiuni Erste Group.