Burse - Fonduri mutuale

Morgan Stanley are nevoie de 10 ani ca să iasă din Romcab. Cum vinde gigantul american cate 500 de actiuni pe zi

06.07.2010, 23:48 82

Morgan Stanley, unul dintre giganţii de pe Wall Street, cuvenituri anuale de peste 23 mld. dolari, a rămas blocat pe piaţabursieră românească RASDAQ, unde se chinuie să vândă participaţiade 23% pe care o deţine la producătorul de cabluri Romcab TârguMureş (MCAB), companie evaluată în prezent la circa 5,8 mil.euro.

Americanii au vândut în trei şedinţe de tranzacţionare din iuliecirca 1.000 de acţiuni Romcab pentru care au înca­sat 5.000 de lei(1.160 de euro). Dacă ar continua în acest ritm, cu circa 500 deacţiuni vândute pe zi, Morgan Stanley ar avea nevoie de peste 10ani ca să iasă din acţionariatul pro­ducătorului de cabluri.

Banca americană a cumpărat în 2007 un pachet de 23% din Romcab,prin intermediul firmei de brokeraj HTI Va­lori Mobiliare, condusăde Daniel Ţepeş, pentru circa 3,7 mil. euro. În prezent, MorganStanley îşi vinde acţiunile la un preţ cu 50% mai mic. Americaniişi-au vândut anul tre­cut în pierdere şi participaţia deţinută laBVB, după ce i-a vân­dut înapoi lui Ţepeş pachetul ma­jo­ritar deacţiuni al HTI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO