Burse - Fonduri mutuale

Morgan Stanley încearcă să iasă de la Romcab, chiar pe minus

06.07.2010, 23:10 34

Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci de pe WallStreet, încearcă să-şi lichideze şi ultima investiţie semnificativăpe care o mai deţine pe bursa de la Bucureşti, respectivparticipaţia de 22,9% din producătorul de cabluri RomcabTârgu-Mureş (MCAB).

Morgan Stanley a vândut în ultimele zile pachete mici, de câtevasute de acţiuni Romcab la preţuri cuprinse între 4,6 lei/acţiune şi5,5 lei/acţiune, la jumătate faţă de preţul de achiziţie din 2007,când americanii au plătit 10 lei/acţiune pentru a intra înacţionariatul Romcab.

Morgan Stanley a mai vândut şi la începutul anului câteva mii deacţiuni Romcab, la preţul de 2,5 lei, de patru ori sub valoarea deachiziţie.

Banca americană a plătit în 2007 circa 13 mil. lei (3,7 mil.euro) pentru achiziţia a 23% din Romcab, iar acum ar obţine circa 6mil. lei (1,4 mil. euro) din vânzarea lor, însă principala problemăeste că nu găsesc cumpărători pentru pachete mari de acţiuni.

În momentul în care Morgan Stanley a intrat la Romcab, companiaera în proces de reorganizare judiciară, proces care a fostfinalizat în urmă cu câteva luni. În ciuda ieşirii dinreorganizare, acţiunile producătorului de cabluri nu au crescutsuficient de mult pentru a se apropia de maximele din 2007.

La preţul de ieri de pe Bursă, de 4,5 lei/acţiune, capitalizareaRomcab este de 25,2 mil. lei (5,86 mil. euro). Compania a avut anultrecut afaceri de 36,3 mil. lei (8,56 mil. euro) şi un profit netde 0,77 mil. lei (0,18 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO