Burse - Fonduri mutuale

Indicele ZF Agresiv a dublat banii in 2009

Indicele ZF Agresiv a dublat banii in 2009
10.09.2009, 17:32 39

Portofoliul ZF Agresiv, lansat de Ziarul Financiar in lunamartie, a inregistrat o crestere de 96% fata de valoarea de pornirede 1.000 de puncte de la inceputul anului.

In acelasi interval, indicele celor mai mari zece companii de peBursa, BET, a crescut cu 49%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, acastigat 90%.

ZF Agresiv simuleaza o politica mai riscanta de investitii,avand in componenta actiuni care au inregistrat printre cele maimari scaderi in 2008, precum Broker Cluj (BRK), Biofarm Bucuresti(BIO) si Impact Bucuresti (IMP), dar si titlurile SIF, care senumara printre cele mai lichide, dar si cele mai volatile de peBursa.

Opt dintre cele 14 actiuni care intra in componentaportofoliului au crescut cu peste 100% de la inceputul anului. Fatade valoarea minima, inregistrata la inceputul lunii martie,portofoliul ZF Agresiv a crescut cu peste 165%.

Portofoliul ZF Moderat, care simuleaza o strategie de investitiicu grad mediu de risc, a inregistrat in acest an o crestere de 82%,beneficiind de cresterile puternice inregistrate de actiunile dinsectorul bancar, Erste Bank (EBS) si Banca Transilvania (TLV), darsi de cresterile Rompetrol Rafinare (RRC) si Zentiva (SCD), care aufacut sau vor face obiectul unor oferte publice de preluare.

Al treilea portofoliu, ZF Conservator, care simuleaza o politicade investitii mai putin riscanta, a crescut cu aproape 40% fata deinceputul anului. Portofoliul contine in special actiuni dinsectoare defensive, precum companiile de utilitati Transgaz (TGN)si Transelectrica (TEL), producatorul de medicamente AntibioticeIasi (ATB) si companii din industria alimentara, precum Albalact(ALBZ). Portofoliul conservator urmareste mai ales conservareaportofoliului in perioade de scadere a Bursei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO