Burse - Fonduri mutuale

FT: Ofertele de acţiuni sunt ca taxiurile londoneze. La început nu există, iar pe urmă vin în convoaie. Acum este o piaţă a cumpărătorilor. Hidroelectrica se îndreaptă spre ceea ce ar putea fi cea mai mare listare de acţiuni din Europa în 2023.

FT: Ofertele de acţiuni sunt ca taxiurile londoneze. La...

Autor: Liviu Popescu

29.06.2023, 07:00 1786

Cotidianul britanic Financial Times scrie în informarea zilnică City Bulletin că în ultima perioadă aştep­ta­rea bancherilor de in­vestiţii de pe marginea trotuarului pentru oferte de listare a fost neproductivă din cauza războiului din Ucraina şi a scumpirilor agresive însă, cu dezgheţarea IPO-urilor, inclusiv prin Hidroelectrica, piaţa este acum a cumpără­torilor.

Iar cei din urmă caută la reduceri mai mari faţă de ceea ce este deja disponibil la tranzacţionare. Nu este surprinzător faptul că acest lucru li­mi­tează candidaţii la IPO la cei foarte dornici de a încheia o tran­zacţie, adaugă jur­naliştii britanici. FT oferă exem­plul Hidroelectrica, despre care scrie că se pregăteşte să îşi stabilească în scurt timp preţul: eva­luarea de zece ori faţă de EBITDA de anul trecut, un discount de 25% faţă de Verbund din Austria.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO