FT: Ofertele de acţiuni sunt ca taxiurile londoneze. La început nu există, iar pe urmă vin în convoaie. Acum este o piaţă a cumpărătorilor. Hidroelectrica se îndreaptă spre ceea ce ar putea fi cea mai mare listare de acţiuni din Europa în 2023.

Autor: Liviu Popescu 29.06.2023

Cotidianul britanic Financial Times scrie în informarea zilnică City Bulletin că în ultima perioadă aştep­ta­rea bancherilor de in­vestiţii de pe marginea trotuarului pentru oferte de listare a fost neproductivă din cauza războiului din Ucraina şi a scumpirilor agresive însă, cu dezgheţarea IPO-urilor, inclusiv prin Hidroelectrica, piaţa este acum a cumpără­torilor.

Iar cei din urmă caută la reduceri mai mari faţă de ceea ce este deja disponibil la tranzacţionare. Nu este surprinzător faptul că acest lucru li­mi­tează candidaţii la IPO la cei foarte dornici de a încheia o tran­zacţie, adaugă jur­naliştii britanici. FT oferă exem­plul Hidroelectrica, despre care scrie că se pregăteşte să îşi stabilească în scurt timp preţul: eva­luarea de zece ori faţă de EBITDA de anul trecut, un discount de 25% faţă de Verbund din Austria.